HTML

Álmos Bulcsú naplója

Friss topikok

  • emmamam: Höhö... Na, de a te Őd mit kezd majd, a 2 gyönyörű csajsziddal... Illetve azok lovagjaiv... (2012.07.04. 11:09) Variációk egy cumisüvegre
  • dzsu: Egyem meg, a kis sármőr! (2012.06.28. 22:19) Ahova a király is gyalog...
  • Barackbaba: Köszönjük! :) (2012.06.28. 08:46) Egyéves
  • dzsu: Tényleg zabálnivaló, de nagyon. Biztos behoz mindent. :) (2012.04.17. 18:14) Lemaradva
  • dzsu: Bármilyen közhelyesen is hangzik, hihetetlen gyorsan nő! Mindig rácsodálkozom. :) (2012.02.26. 22:55) Képek, képek és képek...

Címkék

10 (1) 11 (1) 12 (1) 12hét (2) 13hét (1) 14hét (1) 15hét (1) 16. (1) 17. (1) 19hét (1) 21 (1) 26 (1) 5 (1) 5. (1) 6. (1) 7. (1) 7.hét (1) 8. (1) 9 (2) álmos (3) baba (3) babahír (1) babavárás (1) Bulcsú (1) elmélkedés (1) elso (1) eredmény (1) eredmények (1) érzések (5) ezmegamaz (1) fejlődés (11) fiúlány (1) genetikai (1) helyzetjelentés (1) hét (12) időpont (1) ijedtség (1) izgalom (1) kép (5) képek (1) közérzet (1) labor (2) nap (1) név (1) névválasztás (1) oltás (1) orvos (1) Pécs (1) pocak (3) Problémák (1) ruhŕk (1) testvérek (1) trimeszter (1) tünetek (1) UH (3) változások (1) várakozás (2) védőnő (1) videó (1) vizsgálat (3) vizsgálatok (1) zene (1) Címkefelhő

8. hét

2010.11.06. 07:51 emmamama

A BABA

Tetőtől-talpig. Múlt héten elkezdődött a három különálló agyi struktúra fejlődése. Ezen a héten egyéb testrészek fejlődése indul el: a kéz- és lábfejeken apró, hálós ujjak és lábujjak kezdenek formálódni. Emellett, a kicsinyén eddig megfigyelhető, rendellenes farok kezd eltűnni.

Dolgozik a gyomor. Nem csupán a test két vége fejlődik-a középső rész is teszi a dolgát. A bélrendszer formálódása közben egy középső hurok a köldökzsinórba csúszik, mert nincs elegendő helye a hason belül. Már ebben a korai szakaszban is dolgoznak a belek, és kiszállítják a testből a felesleges anyagokat. Egy hónap múlva, amikor kicsinye hasában már több hely van, a belek a köldökzsinórból visszatérnek a hasba.

Élnek a vonalak. Ha megbökné kicsinye testét, az válaszul rándulna egyet. Ennek oka, hogy a fejlődő idegrendszer már kommunikál az izmokkal.

Méretvétel. Az apró lakó már körülbelül akkora, mint egy nagy földimogyoró, a súlya kb. 0,25 gramm, hossza pedig 7-17 milliméter közötti.

Célfotó

Már most kezdje el a fényképalbum készítését-ezidőtájt ultrahang technológiával már jó minőségű fekete-fehér felvételek készíthetők. Ez a szonogram (ultrahang felvétel) azt mutatja, mennyit fejlődött kicsinye csupán néhány hét alatt. Nézze a szemet (1), állat (2), a lábakat (3), és a méhlepényt (4).

A MAMA

A megfelelő gondozás. Eljött az első terhestanácsadás ideje, tehát, ha még nem járt nőgyógyászánál, most menjen el. Azok a nők, akik megkezdik a terhesgondozást az első három hónapban, problémamentesebben élik meg a várandósságot, és egészségesebb babákat szülnek, mint azok, akik nem részesülnek korai gondozásban. Bárkihez is jár terhesgondozásra, fontos, hogy az illető filozófiája és gyakorlata megfelelő legyen az Ön számára. Hét hónapon keresztül (a 28. hétig) általában havonta egyszer kell mennie, ezt követően a szülésig gyakrabban. Jellemzően a 28. és 36. hét között kéthetente megy majd vizsgálatra, ezt követően, a baba 40. hét körüli születéséig pedig hetente. Ezek az ellenőrzések tökéletes alkalmat nyújtanak arra, hogy feltegye kérdéseit; tehát ne habozzon, beszéljen bármiről, ami miatt aggódik, legyen az nagyobb vagy kisebb horderejű dolog. Írje le ezeket két látogatás között, így nem felejti el. További információkért olvassa el az Orvos és szülésznő választás
című cikket.


A bejelentés ideje. Ez egy igen vitatott kérdés: mikor mondja el az izgalmas hírt a külvilágnak? Vannak párok, akik azonnal elújságolják a nagy hírt barátaiknak és közvetlen családtagjaiknak. Mások várnak az első harmad végéig, amikor a vetélésnek már kisebb az esélye. Vannak nők, akik kivárják, míg látszik rajtuk. Azonban azt illetően, hogy főnökének mikor számol be a nagy eseményről, Önnek kell döntenie. Ha veszélyeztetett terhes (vagy a reggeli rosszullétek miatt a fürdőszoba fogja), esetleg korábban be kell számolni a dolgok állásáról, így megbeszélheti a helyzetet munkaadójával. Fáradtnak érzi magát? „Ez gyakori tünet a várandósság korai szakaszában" - mondja Dr. Elaine Zwelling. „A megfelelő étrend, a sok alvás, és a torna megelőzheti a kimerültséget." Íme néhány energianövelő ötlet Dr. Zwelling-től és Dr. Thornton-tól.

Forrás: Pampers.hu

Szólj hozzá!

Címkék: hét fejlődés 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://almosnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr386071557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása