HTML

Álmos Bulcsú naplója

Friss topikok

  • emmamam: Höhö... Na, de a te Őd mit kezd majd, a 2 gyönyörű csajsziddal... Illetve azok lovagjaiv... (2012.07.04. 11:09) Variációk egy cumisüvegre
  • dzsu: Egyem meg, a kis sármőr! (2012.06.28. 22:19) Ahova a király is gyalog...
  • Barackbaba: Köszönjük! :) (2012.06.28. 08:46) Egyéves
  • dzsu: Tényleg zabálnivaló, de nagyon. Biztos behoz mindent. :) (2012.04.17. 18:14) Lemaradva
  • dzsu: Bármilyen közhelyesen is hangzik, hihetetlen gyorsan nő! Mindig rácsodálkozom. :) (2012.02.26. 22:55) Képek, képek és képek...

Címkék

10 (1) 11 (1) 12 (1) 12hét (2) 13hét (1) 14hét (1) 15hét (1) 16. (1) 17. (1) 19hét (1) 21 (1) 26 (1) 5 (1) 5. (1) 6. (1) 7. (1) 7.hét (1) 8. (1) 9 (2) álmos (3) baba (3) babahír (1) babavárás (1) Bulcsú (1) elmélkedés (1) elso (1) eredmény (1) eredmények (1) érzések (5) ezmegamaz (1) fejlődés (11) fiúlány (1) genetikai (1) helyzetjelentés (1) hét (12) időpont (1) ijedtség (1) izgalom (1) kép (5) képek (1) közérzet (1) labor (2) nap (1) név (1) névválasztás (1) oltás (1) orvos (1) Pécs (1) pocak (3) Problémák (1) ruhŕk (1) testvérek (1) trimeszter (1) tünetek (1) UH (3) változások (1) várakozás (2) védőnő (1) videó (1) vizsgálat (3) vizsgálatok (1) zene (1) Címkefelhő

A 9. hét

2010.11.13. 09:29 emmamama

A BABA

Gratulálunk! Ezen a héten az Önben fejlődő embrió új nevet kap-most már magzat a hivatalos megnevezése. És ez a magzat egyre kevésbé hasonlít egy rózsaszínű vízcseppre. A farka eltűnt, és testformája is kezd kialakulni. Ez részben a törzs meghosszabbodásának és kiegyenesedésének köszönhető. Ezen a héten magzata kb. 2,5 centiméter hosszú.

Hirtelen növekedés. A kar és a láb fejlődése szempontjából ez egy kritikus időszak. A lábak hosszabbak lettek, és kibújtak a rügyek, amelyekből végül kifejlődnek a lábujjak. Időközben a karok is megnőttek, és kezdenek könyökben meghajlani. Az alapvető kézszerkezet is alakul, az ujjak és a hüvelykujj tisztán megkülönböztethetővé válik. A has is fejlődik. Megkezdődik a máj, epehólyag, lép, és mellékvese struktúrák specializációja.

Mozgásban. Most kezdődik a tánc! Kicsinye élénk mozgásba kezdett, még az olyan, testén kívülről érkező ingerekre is válaszol, mint a fény és hang. Ön azonban ezt csak akkor érzi majd, amikor már alaposan benne jár a második harmadban.

Meghatározó pillanatok

A magzat most emberibbnek tűnik, kezekkel, lábakkal, illetve a nyilvánvaló ujj- és lábujj kezdeményekkel. A fül fokozatosan felhúzódik a szem vonalához.

A MAMA

Utat a tejnek. Mostanára valószínűleg észrevette, hogy melleiben jelentős változások zajlanak, azok ugyanis teltebbek, nehezebbek, és esetleg érintésre érzékenyek lettek. Habár mellei a terhesség előre haladtával valamelyest nagyobbá válnak, érzékenységük általában a negyedik hónap végére csökken. Előfordulhat, hogy kis fehér dudorok jelennek meg a mellbimbóudvaron (a mellbimbó sötét részén); ezeket Montgomery mirigyeknek hívják, és olajat termelnek, amely nedvesen tartja a mellbimbót a szoptatás megkezdését követően.

Sima mozdulatok. Ha várandósságát megelőzően nem volt aktív, most itt az ideje, hogy válasszon valamilyen, terhessége hátralévő részében is végezhető, biztonságos mozgásformát. Az úszás, séta, és jóga mind kiváló választás. Sok szakember különösen az úszást javasolja, mint a várandós nők számára legmegfelelőbb mozgásformát. Az úszás nem csak kiváló kardiovaszkuláris gyakorlat, hanem kíméli az ízületeket is, amelyek a várandósság során könnyebben megsérülnek. A relaxin hormon lazábbá teszi az ízületeket, így a medence képes a tágulásra szülés közben; ezért tanácsos elkerülnie az ízületeket esetlegesen túlságosan megterhelő gyakorlatokat, mint pl. a teljes felülés vagy a lábujjak megfogása. A várandósság idején végzett tornára vonatkozó, további információkért kattintson ide.

A szakértő tanácsa. A sajtevés kiváló módja kalciumadagja beszerzésének, azonban várandóssága idején tanácsos tartózkodnia a lágy, pasztörizálatlan, illetve a kék erezetű sajtoktól, mint pl. a Brie és a Stilton. „A lágy sajtok tartalmazhatják a listeria nevű baktériumot, amely veszélyes lehet Önre és babájára" - mondja Dr. Margaret Comerford Freda. Tudja meg Dr. Freda-tól és Dr. Thornton-tól, hogy melyek még a várandósság idején kerülendő ételek.

(Forrás: Pampers.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: hét fejlődés 9

A bejegyzés trackback címe:

https://almosnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr406071553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása